La relació amb el món

En aquestes edats primerenques la boca esdevé una eina fonamental per relacionar-nos amb els objectes que ens rodegen. Amb els ulls veiem allò que ens interessa, estirem els braços per agafar-ho amb les mans i establir els segon contacte, mitjançant el qual percebem les qualitats tàctils (rugositat, temperatura, duresa…). El tercer contacte, que ens serveix per acabar de reconèixer l’objecte, el fem amb la boca. Seguim investigant les propietats però ara mitjançant les genives, la llengua i les primeres dents.

Així doncs, la boca ens ajuda de manera natural a un acostament amb el nostre entorn: llepem, mosseguem, mengem, bevem, però també comencem a interactuar amb la resta per mitjà de les primeres paraules, i fins i tot petons i mostres d’afecte.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s