“Pensar amb les mans”

Tothom té capacitats creatives, l’únic camí a la creativitat és crear. Creiem en la importància d’oferir als infants materials estimulants, temps per a explorar-los i la possibilitat d’implicar-se, de provar, fer i desfer.

Fa uns dies vam presentar als infants una capsa plena de “peces soltes” aquells objectes que no són joguines però que en un context de joc permeten a l’infant explorar i explotar la seva creativitat. Són materials que es poden combinar entre si per formar composicions i escenaris de joc.

La Mia escull els materials que més l’interessen i fa la seva creació.

L’Anna observa les pedres de colors i es decideix a fer un camí.

La Lia i el Bruno també exploren els materials i fan les seves creacions.

dscn0965

El Bernat es va interessar pels taps de suro i les xapes

El tipus de joc que sorgeix ajuda l’infant a concentrar-se i a centrar la seva atenció, a aprendre mitjançant l’assaig-error. El joc amb peces soltes ofereix possibilitats infinites de joc i estimula la creativitat, el pensament divergent i la resolució de problemes que sorgeixen durant el procés creatiu.

Finalment, els infants endrecen el material a la capsa i a la vegada el classifiquen. La Berta i l’Arnau recullen les xapes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s