Els àlbums de fotos

Després de Nadal heu anat portant els àlbums de fotos dels vostres infants i els hem presentat com una proposta més a la classe. Al grup dels Castellers han tingut una molt bona acollida, ja que els infants senten que les seves famílies i les dels seus companys són importants i hi tenen cabuda en el dia a dia a la classe, enfortint el vincle entre infants, família i escola.

És habitual veure’ls concentrats fullejant els àlbums dels companys, o mirant els propis assenyalant cada cara coneguda i anomenant qui són: “Papi, “Mama”; “Iaio”,… diuen. Això ens permet als adults que passem estona amb ells parlar-los sobre la quotidianitat familiar, de manera que es creen situacions comunicatives  agradables.

-“Veig que aquí estaves a la platja!”

-“Sí, mama.” (assenyalant a la mare amb entusiasme).

-“Sembles molt content, devia ser divertit jugar amb la sorra!”.

D’aquesta manera, els infants senten que la seva vida fora de l’escola és valorada, que ells i el seu entorn són acollits i tinguts en compte. Gaudeixen, també, observant les fotografies dels altres infants; ara que ja porten un temps de convivència d’alguna manera també incorporen els familiars dels altres com a coneguts amb els quals sovint també interaccionen quan vénen a buscar els seus fills, néts, nebots,…

Com veieu, es tracta d’una manera molt bonica de compartir amb els altres el caliu familiar i fer-lo extensible a aquesta petita comunitat que estem forjant aquí a l’escola.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s