Descobrint el joc heurístic

És emocionant quan una educadora apareix a la classe amb un material nou. De seguida  pica la curiositat dels infants que s’acosten per explorar-lo.

Què podem fer amb els nous materials? El joc matemàtic entra en escena. I els infants comencen a fixar-se en les semblances i les diferències entre els materials. El color, la textura, el so que fa quan cau a terra… I si els fiquem dins el pot? I si els apilem? I si els escampem? I si els agrupem? I si…?

 

I quan arriba el moment de recollir ens posem d’acord per classificar el material. Aquest és el joc heurístic, que al llarg d’aquest curs ens anirà regalant moments de concentració, creativitat i exploració.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s