Peces soltes – joc infinit de creació

Les “peces soltes” són aquells objectes que no són joguines però que en un context de joc permeten a l’infant explorar i explotar la seva creativitat. Objectes que es poden combinar entre si per formar composicions i escenaris de joc. Que destaquen per les seves qualitats i per les seves possibilitats: l’infant pot escollir com utilitzar aquests materials ja que són materials inespecífics i sense una finalitat concreta, que afavoreixen el procés d’aprenentatge obert i guiat pel propi interès, adaptat al propi moment evolutiu.

peces soltes

El tipus de joc que sorgeix ajuda l’infant a concentrar-se i a centrar la seva atenció, a aprendre mitjançant l’assaig-error. El joc amb peces soltes ofereix possibilitats infinites de joc i estimula la creativitat, el pensament divergent i la resolució de problemes que sorgeixen durant el procés creatiu.

un nen i una nena jugat

Ibai i Gal·la

dos nens i una nena jugant

Ibai, Marcel i Dara

El joc amb les peces soltes aporta grans dosis de pensament creatiu i divergent als infants.

caixes amb materials

Per acabar la sessió els infants classifiquen els materials a les diferents caixes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s