8 de març, dia de la dona treballadora

Avui és un dia senyalat al calendari. Des de l’Escola Patufet més que celebrar-lo, volem reivindicar-lo i fer visible que el sexisme encara és molt present a la nostra societat, tot i que volem pensar que cada cop es pren més consciència d’aquesta realitat. Com a professionals de l’educació ens preocupa el futur que estem deixant als infants i de com pot condicionar encara la vida el simple fet d’haver nascut amb un o altre sexe.

Des d’aquesta consciència treballem de forma transversal i integral la coeducació, revisant-nos constantment i fixant-nos en com ens dirigim als infants, quines actituds tenim amb ells i intentant canviar les formes tan socialment arrelades a l’hora d’interactuar-hi. Els contes, que formen part de la cultura popular que impregna el nostre comportament social, els triem amb molta cura per evitar perpetuar estereotips de gènere. Volem que els nostres infants visquin lliures d’expectatives contaminades per prejudicis i etiquetes que encara es mantenen, i que facin el seu camí pel que són i pel que desitgen, no per un gènere assignat.

Les princeses poden ser valentes i enfrontar-se als dracs i a tot el que vulguin. Els prínceps poden plorar si ho desitgen. Enfonsem els rols establerts per tal que els nostres infants creixin sense pressió per comportar-se d’una manera concreta i a la vegada puguin respectar totes les realitats i perspectives des de la qual cadascú se sent a gust.

Eduquem en la igualtat!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s