Transformació del jardí

Un dels projectes en què l’equip treballa des de fa 2 anys és la transformació del pati de l’escola en un jardí, i ho fem amb un objectiu molt important: apropar la natura als infants.

L’aprenentatge que proporciona la natura és essencial per l’ésser humà, i volem que els infants creixin sabent que som part d’aquesta natura. Posar la mirada en allò que ens ofereix, des de l’amor i el respecte, i aprendre a estimar-la i a respectar-la. Així doncs, l’escola treballa per recuperar de nou la nostra essència i despertar aquesta sensibilitat.

Gaudint de la flora i de la fauna que aquesta propicia, l’espai s’omple d’infinites possibilitats d’aprenentatge que valorem enormement. Mirar els insectes, les plantes que creixen, els canvis de cada estació, el vent que mou les fulles, mirar els colors, percebre la seva fragilitat, les olors…

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es image.png

Com ho fem?

El canvi de l’espai exterior durant aquest temps ha estat significatiu: 

-Hem plantat arbustos, arbres i flors variades que enriqueixen estèticament, que delimiten espais i que fomenten l’observació i la descoberta.

-Hem renovat diferents espais exteriors perquè els infants disposin de propostes diferents i els grups puguin ser més reduïts.

-Utilitzem materials naturals per crear diferents propostes que promoguin el joc, el desenvolupament motor i la creativitat, com els troncs, els pals, les fulles, la terra…

-S’han fet dos sorrals a prop d’un punt d’aigua per poder remullar la sorra i fer-la més manipulable amb l’objectiu que els infants juguin amb la tranquil.litat que necessiten per desenvolupar el seu jo.  

-S’ha fet una muntanya de terra natural i una petita caseta.

-La nova cuineta s’ha construït amb materials reciclats i s’ha situat a prop del sorral amb l’objectiu de facilitar la manipulació de la sorra.

-La plantació d’herbes aromàtiques omple d’olors els espais creant sensacions que no passen desapercebudes pels infants.

I continuem treballant per donar riquesa a l’espai, partint de la idea que l’exterior és una extensió de l’interior de l’aula, i que els aprenentatges que s’hi donen són d’una importància vital per a l’infant.